"Nem számít milyen kevés pénzed vagy vagyonod van. Ha kutyád van,
gazdag vagy." (Luis Sabin)


2013. május 28., kedd

Talált kutya

Május 23-án reggel munkába indultam, ahogy általában. A csatornaparton (Paradicsom sziget) egy helyes kutyus kezdett fejvesztve rohanni az autó elől. Megálltam, rögtön odaszaladt hozzám és nagyon örült nekem. Mivel nem volt senki, akihez tartozhatott, így elvittem Istvánhoz. (Grétihez nem mertem, mert ő nem szereti a hozzá hasonló ebeket.) Este kiderült, hogy nincs benne chip, így nem tudom visszavinni a gazdinak. Egy 8-10 hónap körüli rottweiler jellegű kanocskáról van szó. Még a farkát is levágták, de szerintem nem tiszta roti. Amúgy nagyon kedves, kimondottan emberbarát. Értelmes, bár szerintem eddig nem foglalkoztak vele, vagy csak jól titkolja. Szombat óta Grétivel van. Szerencsére mivel ilyen fiatal még, Gréti csak nevelgeti, nem bántja. De láthatóan nagyon fárasztja, hogy nap közben ovónéniskedik. :-) Tehát keressük az eredeti vagy az új gazdit, addig nevelődik nálunk...

2013. május 12., vasárnap

Közben itt a nyár...

A rengeteg munka mellett igyekszem Grétivel is foglalkozni minél többet. Sajnos nem csak én, hanem a kullancsok is. (Nyakőrv, csepp ide vagy oda...) Múlt héten ismét benyelt a drágám egy babéziát. Pedig idén még nem találtunk benne kullancsot. (Azóta igen, de előtte nem.)

Sétálni is szoktunk, már zöldülnek a földek, de a parlagon hagyott részeken még nincs toklász. A legszebb időszak...

Egyik alkalommal remek új fizioterápiás gyógymódot találtak ki a jómadarak. Az iszappakolás csodákat tett. Főleg a lelküknek és nekünk, mert remekül mulattunk rajtuk. Persze séta után fürdeni kellett...





World Dog Show 2013

Az előző bejegyzésben említettem, hogy a Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaság részt vesz a Budapesten rendezett kutya világkiállításon.
Standunk az F pavilon T3-as standja lesz. Itt várunk minden kedves érdeklődőt.
Csütörtök-péntek-szombaton előadást tartunk a pavilon kis színpadán, és minden nap délelőtt és délután gyakorlat workshopokon is részt lehet majd venni a standunknál. Részletek erről a facebook-on találhatók, ill. az egyesület és a wds honlapján.
A játékos kedvű látogatók tesztet is tölthetnek majd ki, amivel minden nap ajándékokat lehet majd nyerni. (Póló, toll, kutyatál.)

Várunk mindenkit szeretettel!

Lemaradásaim új betegek terén...

Mint a bejegyzések intenzitásából látszik, az elmúlt időszakban eléggé elhavazódtam. Eddig is eléggé hullámzó volt, hogy mennyi kutyussal foglalkoztam és most épp megint egy hullámhegyen vagyok túl. Mindezek mellett az egyesületünk képviselteti magát a kutya világkiállításon ( www.wds2013.hu ), aminek én vagyok a "főszervezője". Szóval azzal is volt egy kis időtöltés...
 
De térjünk vissza a betegekre...
Nem sorrendben, írom őket, mert nem az a lényeg:
Maxi(mus) a shih tzu, akit porckorongsérvvel műtöttek. Már sikeres terápián van túl, róla írok később részletesebben.

Lea az ír farkaskutya vállműtéten esett át, porcleválása volt. Az ő párját Vikinget is elkezdtem kezelni, neki gerincproblémái vannak... (Róla sajnos nincs képem.)


Ricsi a fehér törpe uszkár épp pihenő ágban van. Neki kereszteződő szalag szakadása volt, de sajnos később másik szalagokkal is probléma lett, így újabb műtétekre volt szükség. Hozzá újra megyek nemsokára.

Winny egy kis fiatal francia bulldog, akinek nagyon összetett problémája van. A gerincén kívül a csípőjével is gondok vannak. De ez őt nem nagyon zavarja általában, egy kis energiabomba. Ez látszik is rajta, a mellső lábain olyan izomzata van, mint egy testépítőnek. A hátsók is igen erősek, csak nagyon furcsán használja őket. Nála torna és mágnesterápia folyik. Róla két képet mutatok, mert az egyik nagyon édi bár, de azért nem sok látszik rajta Winnyből.



Rajtuk kívül vannak még más, újabb betegek is, róluk is hamarosan teszek fel képeket. :-)