"Nem számít milyen kevés pénzed vagy vagyonod van. Ha kutyád van,
gazdag vagy." (Luis Sabin)


2013. június 3., hétfő

hiánypótló ismeretek


 Először kerül megrendezésre Magyarországon a kutyás sportokban régóta várt hatékonyságot és eredményességet növelő egynapos továbbképzés.

 A KUTYÁK SPORTTELJESÍTMÉNYÉNEK NÖVELÉSE,

BEMELEGÍTÉS ÉS STRETCHING  

-          Több megkeresés volt ez ügyben, olyanok részéről, akik fontosnak tartották, hogy megelőzésként alkalmazzák ezen technikákat, javítva a már aktív sportkutyák teljesítményét. Visszajelzések pozitívak voltak, a mozgékonysága, rugalmassága javult a sportkutyáknak. Az idős és már ’nyugdíjas’ kutya visszafiatalodott, fájdalmai csökkentek, mozgékonyabbá vált.

-          Végzett és aktív kutya-fizioterapeutaként tartjuk az oktatást, főképp a megelőzésre és a hatékonyabb edzéstervre helyezzük a hangsúlyt és arra, hogy a lehető legteljesebben átadjuk a gyakorlatok elsajátítását a gazdáknak. A számos sportsérülés kezelései közben állt össze az a program, ami segítséget nyújt ahhoz, hogy a lehető legkevesebb baleset történjen sportolás közben.

-          Hangsúly a megelőzésen van, hiszen amennyiben már bekövetkezik a sérülés, nagyon sok idő marad/hat ki az aktív sportból.

-          A magyar sportkutyások hátrányban vannak a nemzetközi sportolókhoz képest, akik már masszőrrel érkeznek a nagyobb és fontosabb versenyekre. Bár már nagyon sokan bemelegítik a kutyát és átlátják ennek fontosságát itthon is. Mi ehhez szeretnénk segítséget adni, hogy mindez tudományosabban és hatékonyabban történhessen.

-          A technika alkalmazásával kitolódik az az idő, amíg egészségesen, a kutya a legjobb formáját hozva tud versenyezni és sportolni gazdájával

-          Kevesebb lehetőség a fájdalomra, kevesebb sportsérülés, jobb rálátás a problémákra a gazda részéről. 

Az oktatásról pár szó-

Elméleti oktatás 3 óra-

Kutyák anatómiája- elméleti háttere az összes feladathoz és technikához Dr. László Enikő előadásában

Bemelegítő masszázskezelés- bemelegítés alappillére, pszichés ráhangolás mind a gazda, mind a kutya részéről a nagyobb terhelésre, versenyszituációra

Bemelegítés és stretching- Milyen fokon, milyen módon és mennyi ideig szükséges a bemelegítés bizonyos sportokban, hogy a terhelési fázis minél hatékonyabb lehessen. A streching fontossága, elmaradása esetén annak következményei.

Gyakorlati oktatás 4 (5) óra-

Általános és sportág specifikus gyakorlatok- A 2 szakképzett oktató segítségével elsajátítható az elmélet alapján a gyakorlati tudnivaló. Lehetőséget teremtve, hogy mindenki saját kutyáján tanulja meg, kijavítva a mozdulatokat és együttműködve az oktatókkal. Gyakorlati oktatás második részében a sportágspecifikus bemelegítés és gyakorlatsorok megtanítása, begyakorlása.
 

Meghirdetett képzés:- Abban az esetben, ha nem csoportok jelentkeznek, van lehetőség a megadott időpontokban csatlakozni a többi egyéni jelentkezőhöz.

Helyszínt biztosítunk Budapesten az elméleti és a gyakorlati oktatásokra, melyek 9 órától 17 óráig tartanak.
 
Időpontjaink: 2013. június 22., július 27.

 
Igény szerinti csoportos képzés:- Ennek előnyei a hazai pálya, ismerős környezet, ismerős kutyák, nem kell plusz utazással terhelni a gazdákat és kutyájukat, mert mi megyünk el az igény szerinti helyszínre. Csoportok, kutyaiskolák, egyesületek jelentkezését várjuk, akik a saját iskolájukban szeretnék ezt a képzést elvégezni, az ország egész területéről. Ebben az esetben időpont egyeztetés szükséges. Az elméleti oktatásra igény esetén helyszínt biztosítunk Budapesten.

 
Részvételi díj 15.000,- HUF/fő
 

Minimum létszám 10 fő, maximum 20 fő jelentkezését tudjuk elfogadni egy továbbképzési napon.

A gazdák részéről egy kutya, polifoam vagy pléd és kényelmes ruha szükséges a gyakorlati oktatáshoz.
 

Jelentkezés e-mailben a következő címen: tassy.petra@cattledog.hu.

 
Információk a www.cattledog.hu honlapon és a kutyagyogytorna.blogspot.com oldalon olvashatók.

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése