"Nem számít milyen kevés pénzed vagy vagyonod van. Ha kutyád van,
gazdag vagy." (Luis Sabin)


2013. december 23., hétfő

Boldogságos Karácsony

Ismét eltelt egy év, újra itt a karácsony. Szerencsére a viszontakságos elmúlt hét után végre Gréti is majdnem a régi, így teljes gőzzel készülhetünk az ünnepekre. Egyelőre itt a gép mellett ülve, (Gréti pedig néha a gépre ülve, hogy inkább vele foglalkozzak :-) ) de hamarosan nekiállunk a süteményeknek és a takarítás utolsó simításainak.
Pár szó a viszontakságokról. Ma éjjel lesz egy hete, hogy Gréti elvesztette a kapcsolatot a külvilággal. Talán így írható le legjobban a baj lényege. Fizikálisan funkcionált, de nem tudott igazán magáról, hogy hol van, ki vagyok én, stb. Nem igazán reagált dolgokra és csak a rémület volt a szemében. Persze kedden rögtön intézkedtem, így szerdára már kaptunk is időpontot Dr. Csébi Pétertől az egyetemen. Készült koponya CT, vérvizsgálat, gerincfolyadék vizsgálat és mellkasi és hasi röntgen is. Minden negatív. Végül azt sikerült kisütni, hogy valami mérgezés történhetett. Közben Gréti fokozatosan javulni kezdett. Igazán szombatra lett teljesen jól, csak még elég sokat alszik. De most már szerencsére én is itthon leszek és szemmel tartom...
Remélhetőleg nem valaki szándékosan adott neki valamit! Mivel a tüzifa között néha motozást hallani, valószínűleg tanyáznak ott pockok, akik esetleg valahol ettek a kedves nyaralók által kitett egérméregből, és talán így került Gréti pocakjába is valami méreg. Vagy nem tudom hogy máshogy.
Minden esetre érdemes lenne, hogy az emberek arra is gondoljanak, hogy a szétszéledő mérgezett egérkéket megehetik a kutyák, macskák, ragadozó madarak, akiknek azután komoly problémát okozhat ez a dolog!
Na ennyit a szomorúságról!
Mindenkinek nagyon boldogságos és meghitt ünnepeket kívánunk Gréti és én!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése