"Nem számít milyen kevés pénzed vagy vagyonod van. Ha kutyád van,
gazdag vagy." (Luis Sabin)


2016. szeptember 28., szerda

Kutya taping

Már pár évvel ezelőtt beleszerettem a kinesio tape technikába, akkor még a saját rendkívül pozitív tapaszalataim (valamint István vállának a ragasztása) alapján. Ezeket anno gyógytornász és szakorvos készítette.
Idén januárban elvégeztem egy kinesio tape alaptanfolyamot a Physiotrade-nél, melyet később egy nyiroktaping workshop követett. Most pedig épp egy izomcsomó oldás tapinggel workshop van folyamatban (a kettőből már az első alkalmon túl vagyok).
A vicces még az egészben az, hogy nem gondoltam volna, hogy az évekkel ezelőtt megszerzett Sportoktató képesítésemnek még további hasznát veszem. Erre kiderült, hogy ahhoz, hogy embereken is használhassam ezt a technikát, egészségügyi (masszőr, gyógytornász, stb.) vagy edzői képesítésre van szükség. :-) Bár őszintén, a célom nem ez...

A célom - a saját magam és szeretteim ragasztásán kívül - az volt, hogy ezt a technikát kutyákon is alkalmazni tudjam. Láttam, hogy lovak esetén ezt már itthon is alkalmazzák, van is ilyen tanfolyam. Kutyákon alkalmazni viszont még csak külföldi fizioterapeuták által készített kis videókon láttam. Beszereztem tehát a kutyákra is ajánlott tapekből, úgyhogy ezentúl ha szükség lesz rá, használni fogom. :-) Már volt érdeklődő gazdi, aki ráadásul magától kérdezte, hogy van-e ilyen, akkor még semmit nem szóltam neki erről. Majd beszámolok itt is a fejleményekről! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése