"Nem számít milyen kevés pénzed vagy vagyonod van. Ha kutyád van,
gazdag vagy." (Luis Sabin)


2012. október 27., szombat

Kutyákkal az élet...

Van a "szigetünkön" - vagyis a Paradicsom-sziget taksonyi részén - egy csárda, ahová már sokszor betévedtünk kutyasétáltatás közben egy üdítőre/kávéra/csapolt sörre (ki-ki a maga ízlése szerint). Családi események alkalmával sokszor vacsoráztunk is itt. A konyha kiváló, a kiszolgálás tényleg nagyon udvarias és kedves.
Fantasztikus kerthelysége van hatalmas gesztenyefákkal, játszótérrel, nagy füves területtel. A kutyákkal (általában egyszerre hárommal) mindig kint szoktunk leülni, hogy véletlenül se zavarjunk senkit. Sokszor előbb érkezik meg tálban a víz az ebek számára, mint amit mi rendelünk, ebből is látszik, hogy őket is szívesen fogadják.
Történt úgy bő egy hónappal ezelőtt, hogy vasárnap délután elindultunk a három ebbel, de most kimondottan vacsorázni. Odaérve azt tapasztaltuk, hogy zene, tánc, dínomdánom és nagy embertömeg van. Györgyi bement, megkérdezni, hogy zártkörű-e a rendezvény. Kiderült, hogy értelmi fogyatékos gyerekek alapítványának volt egy rendezvénye, amire a tulajdonos ingyen biztosította nekik a helyszínt. Mondta, hogy nyugodtan bemehetünk, ha nem zavar minket a tömeg és SK terített meg nekünk egy félreeső kis kerti szaletliben, ahol pont elfértünk, de távolabb esett az ünneplő gyerekektől és felnőttektől. Még be sem léptünk, már elleptek minket a fogyatékos gyerekek, mindegyik a kutyákat akarta megsimizni. Grétit nem engedtem, nehogy valami rossz mozdulat miatt esetleg odakapjon, bár nem mutatott semmi agressziót. (Na, azért nem vállalnék vele terápiás-kutya munkát, de tetszett, hogy ilyen jól viseli.)
Parádés vacsit kaptunk, a kutyák rengeteg simogatást és még a gyerekek is élvezték.
Ha valaki arra jár, csak ajánlani tudom a helyet:
Taksony Sziget Étterem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése