"Nem számít milyen kevés pénzed vagy vagyonod van. Ha kutyád van,
gazdag vagy." (Luis Sabin)


2013. február 7., csütörtök

Fizioterápia még-még-még

Újabb érdekes esetek kezelésébe kezdtem. Mindegyik nagyon aranyos kutyus, kedves és lelkes gazdikkal.
De előbb van egy tartozásom:
Muki kutyushoz már nagyon rég óta járok. Ő egy kis francia bulldog, akinek a gerincével vannak problémák. Nem műthető a kora és egyéb problémák miatt. Róla valahogy még nem készült kép eddig. Pedig nagyon aranyos. Először borzasztóan félt, mindig morgott a torna és masszázs közben. Aztán szépen lassan rájött, hogy ez nem olyan rossz dolog. Most már lefekszik és lehet masszírozni. Persze a jutalomfalat azért nem árt!

Íme ő:

 
 
Az új kutyusok nagyon változatos esetek:
Töpi egy kis keverék kutyus gyönyörű szemekkel. Neki a bal térdével van probléma. Kereszteződő szalag szakadással műtötték, de 4. fokozatú patellaficama is van. Sajnos emiatt az egész térd nem funkcionált rendesen, a legjobb megoldás a protézis lenne. De a gazdik lehetőségei sajnos végesek, így "csak" szalagpótlás történt, valamint a patelláját horgonyozták ki. Sajnos a műtét után is rendületlenül felhúzva tartja a kis lábát, ezért kerestek meg engem az orvos javaslatára. Nem lesz egyszerű dolog, mivel összességében már 3 hónapja nem használta a lábát, mire elkezdtük a terápiát. Az első egy-két alkalom után nem volt észrevehető javulás, bár a gazdik arról számoltak be, hogy a kezelés utáni napon nem húzza fel annyira a lábát. Most már egyre többet használgatja is, úgyhogy jó irányba tartunk.
Narancs egy fiatal boxer hölgy bambuszgerinccel. Egyelőre a hátizmai görcsösségét próbáljuk masszázzsal javítani. Hamarosan elkezdjük a tornát is. Sajnos a gazdi beszámolójából kiderült, hogy Narancs nem szeret úszni, így ez a remek lehetőség egyelőre kimarad. Pedig jó lenne, ha nyárra valahogy megszeretné, mert a közelben nagyszerű úszási lehetőségek vannak.
Joy pedig egy gyönyörű 14 éves (igen, tényleg!) border collie, akinek agyvérzése volt. Most masszázzsal és mágnesterápiával próbáljuk segíteni a rehabilitációját. Remélem hamarosan mindannyiuknál számottevő javulásról tudok beszámolni!
 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése