"Nem számít milyen kevés pénzed vagy vagyonod van. Ha kutyád van,
gazdag vagy." (Luis Sabin)


2011. július 20., szerda

Az elmúlt nap eseményei - Ez van Grétivel :-(

Az elmúlt napokban elsodortak minket az események. De kezdem az elején:

július 16 (szombat): Végre elmentünk úszni Délegyházára. Találtunk egy jó helyet, ahol fokozatosan mélyül a víz és emberek sem voltak rajtunk kívül. Gréti meglepő módon nagyon szívesen bejött velem a vízbe (hámban). Úszott is, de sajnos a hátsó lábát ehhez egyáltalán nem használta. Így a célt nem értük el, ezért csak sétáltattam a vízben, ott mégis könnyebb a lábainak mint a parton. Ezzel az én éves talpmasszázsom is megvolt. Az úszás után vendégségbe mentünk "nagymamiékhoz" ahol Gréti kapott "nagypapafőztjét" vacsorára, amit jó étvággyal megevett. (Ez azért lényeges, mert az előző napokon alig akart enni valamit.)
Ezen a képen épp szárítkozik fürdés után.

július 17 (vasárnap): Reggel Gréti a körülményekhez képest jókedvű volt, voltunk sétálni és vendégségben Györgyinél.

Aztán egy jót aludt a hűvös házban, majd délután az udvaron. Este 7 körül volt a vacsora és gyógyszer idő. Viszonylag normálisan megette a vacsit is, igaz fekve, de mióta ilyen rosszul eszik, bevallom, hogy engedem neki azt is.
Na és ezután jött a fekete leves. Gréti fel akart állni, de nem tudott. Segítséggel még lépkedett, de nem bírta el a súlyát. Rögtön bementünk az ügyeletre, ahol hétfő reggelre előjegyezték.
július 18 (hétfő):  Ekkor már Gréti egyáltalán nem mozgatta a hátsó lábait. Az orvosi vizsgálat után kiderült, hogy másnap műteni kell, mert a reflexei is nagyon tompultak. Mivel MRI-re csak csütörtökön lett volna időpont Kaposváron, így a myelográfia+CT kombináció mellett döntöttünk. Hétfőn nem lehetett műteni, ezért bent kellett hagynom szegénykét az egyetemen, ahol a másnapi vizsgálatig és műtétig legalább infúziót tudtak neki adni. A könnyes búcsú után otthagytam szegényt. Annyira üres a ház nélküle!!!
július 19 (kedd): A megbeszéltek szerint telefonon érdeklődhettem a dolgok állásáról és azt az infót kaptam, hogy 3 körül már túl lesz mindenen, ha valami komplikáció van hívnak telefonon. Fél 3 után hívott a tegnapi doktorbácsi a hírekkel: A myelo és CT eredménye kimutatta, hogy Grétinek nem porckorongsérv okozza a tüneteit, hanem egy rendkívül ritka baktérium okozta fertőzés, amit Discospondylitis-nek hívnak és rendkívül fájdalmas lefolyású. A lényege, hogy egy korábbi gyulladás miatt egy bizonyos baktérium megtelepszik a csigolya közötti porckorongon és ott ilyen nagy bajt csinál. Évi 3-5 esettel találkoznak, ezen belül Grétié eddig még nem tapasztalt módon súlyos. A jó hír az, hogy antibiotikummal elvileg kezelhető. De azért ott van az elvileg... Minden esetre több hónapos antibiotikum kúra áll előttünk.
Jelenleg Gréti bent van a kórházban, talán pénteken hazavihetem. Folyamatos fájdalomcsillapítót kap (morfintapasz van az oldalán), és antibiotikumos injekciókat. Esténként meglátogatjuk (tegnap Istvánnal mentem, ma Zsófi jön), viszünk neki enni és egy kicsit babusgatjuk.
Hát ennyi... :-(
Azért optimistán állunk a helyzethez, remélem, hogy nemsokára megint vígan flyballozhat a suliban. Ha pár hónap múlva, akkor akkor...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése